• Effectieve Voeding- en Beweeg-advies ❤️
  • Gezond Afvallen - Aankomen en Meer Spiermassa! 💪
  • Altijd Persoonlijke Coaching 🙏
  • Ook Online Mogelijkheden 👈
  • Wij Gaan Verder Waar Andere Stoppen 😍
Altijd GRATIS advies en ondersteuning

7 Redenen om voorzichtig te zijn met het ketodieet

Het ketogeen dieet is een populair regime voor gewichtsverlies, waarbij koolhydraten worden geminimaliseerd en vetten worden verhoogd om het lichaam in ketose te brengen, waarbij het hoofdzakelijk vet verbrandt voor energie. Maar naast de voordelen zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn zeven redenen waarom je voorzichtig moet zijn met het ketodieet:

Lees meer »

Waarom Sporten Niet Per Definitie De Oplossing Is Voor Afvallen

In onze samenleving wordt vaak gedacht dat sporten de ultieme oplossing is voor gewichtsverlies. Mensen sluiten zich aan bij sportscholen, kopen fitnessapparatuur en doen aan intensieve trainingen, allemaal met één doel voor ogen: afvallen. Echter, het is belangrijk om te erkennen dat sporten alleen niet altijd de meest effectieve manier is om gewicht te verliezen. In feite kan het focussen op sporten zonder de juiste voedingsaanpak zelfs contraproductief zijn. Laten we eens kijken waarom.

Lees meer »

Je bent gek!! Kan nooit werken!

De weegschaal sprak onverbiddelijk: vijf kilogram afgevallen in 3 maanden, maar daar bleef het bij. Zijn motivatie kelderde tot het nulpunt, verstrikt in de verwarring van dagelijkse (elke ochtend om 6 uur) sporten en schijnbaar heel gezond en weinig eten. Tot hij besloot de stap te wagen naar de onze afslankpraktijk voor een GRATIS advies-gesprek. Met de vraag: Wat doe ik fout?

Lees meer »

De gevolgen van langdurig zitten: een stille bedreiging voor onze gezondheid

In onze moderne samenleving is zitten een activiteit geworden die overal voorkomt. Of het nu voor werk is, tijdens het reizen of ontspannen thuis, we brengen een aanzienlijk deel van onze dag door in een zittende houding. Hoewel het op het eerste gezicht een onschuldige gewoonte lijkt, wijst steeds meer onderzoek uit dat langdurig zitten ernstige gevolgen kan hebben voor onze gezondheid.

Lees meer »

Preppen????

Maaltijdpreppen of mealpreppen is niets anders dan het voorbereiden en plannen van je maaltijden vooraf. Het is steeds populairder en dat is niet zonder reden! Deze methode biedt tal van voordelen voor zowel je gezondheid als je portemonnee. Maar, zoals bij alles rondom voeding en gezondheid, zijn er ook aandachtspunten. Wil je de ins en outs van maaltijdpreppen weten? Lees dan snel verder!

Lees meer »

Vytal-App 14 dagen GRATIS

De ene persoon vindt het gedoe of gewoonweg te veel moeite, terwijl de ander het ziet als een geweldige manier om bewuster te worden van zijn voedingspatroon: voedingsapps. Vaak wordt bij voedingsapps direct aan afvallen gedacht, maar eigenlijk kunnen ze veel meer dan dat. In dit blog leg ik je uit waarvoor je ze nog meer kunt gebruiken.

Lees meer »

Keto vs. Koolhydraatarm: Wat is het Verschil?

Het ketogeen dieet en het koolhydraatarme dieet zijn beide razend populair. Beide richten zich op het beperken van koolhydraten om schommelingen in de bloedsuikerspiegel te verminderen, vetverbranding te stimuleren en gewichtsverlies te bevorderen. Maar wat onderscheidt deze twee diëten eigenlijk? En waar moet je op letten als je voor koolhydraatarm of ketogeen kiest? Hier zijn de ins en outs.

Lees meer »

Optimaliseer je Voeding Voor Optimale Spiergroei

In de wereld van fitness streven velen naar een optimaal fysiek, maar helaas gaan goede bedoelingen niet altijd hand in hand met effectieve voeding innamen. Het is geen zeldzaamheid dat fitnessenthousiastelingen zich bezighouden met onvoldoende voedselinname of dat de verhoudingen van macronutriënten niet uitgelijnd zijn met hun specifieke doelen. Vaak wordt onderschat hoe nauwkeurig de brandstofinname moet worden afgestemd op de intensiteit van de training en de gewenste resultaten. In deze blog nemen we een diepe duik in de wereld van voeding voor krachtsporters. We ontrafelen niet alleen de basisbeginselen, maar werpen ook een kritische blik op sportspecifieke voeding en supplementen, terwijl we cruciale aandachtspunten benadrukken. Ontdek hoe de juiste voeding een gamechanger kan zijn om je kracht- en fitnessdoelen te verwezenlijken.

Lees meer »

Verbeter je darmgezondheid met pre- en probiotica

Hey, wist je dat je darmen een enorme impact hebben op je hele lijf? Als je darmen niet happy zijn, voel jij je ook minder fit. Stress, beweging, roken en vooral ook wat je eet, spelen allemaal een rol bij hoe je darmen zich voelen. Ooit gehoord van pre- en probiotica? Die kunnen je darmgezondheid een boost geven!

Lees meer »

3 kerstrecepten om jou onvergetelijke feestdagen te geven!

Het einde van het jaar is aangebroken en de feestdagen komen alweer om de hoek kijken. Dit betekent vaak weer een beetje extra stress. Wat ga je dit jaar op tafel zetten? Maak je geen zorgen, wij helpen je graag met een aantal heerlijke kerstrecepten die ook nog eens gezond zijn. PS: Bijna alle recepten zijn super makkelijk vegan te maken door een enkel ingrediënt aan te passen!

Lees meer »

Uit-eten tijdens je "afslank-plan" ?

Als je thuis voor jezelf kookt, is het vaak makkelijker om je aan je plan te houden. Je weet precies hoeveel je hebt gegeten en wat je hebt gegeten. Buiten de deur is dit een ander verhaal. Wanneer je uit eten bent, bij vrienden thuis bent of onderweg bent, kan dit weleens roet in het eten gooien. Vaak weet je niet precies wat je hebt gegeten of eet je gewoon veel te veel. Dit betekent niet dat je niet meer buiten de deur moet eten, maar dat je moet oefenen met het maken van goede keuzes buiten de deur. Stel je voor dat je je doel hebt gehaald en je wilt in die vorm blijven. Ga je de rest van je leven niet meer uit eten? Of leer je jezelf hoe je dit kunt combineren? Door dit te doen, creëer je een flexibel eetpatroon in plaats van een breekbaar patroon. We nemen drie stappen met door om bewust buiten de deur te eten.

Lees meer »

10 Gezonde Snacks Ideetjes

Op zoek naar smakelijke snaks die je kunnen helpen bij het afvallen? Dan ben je op de juiste plek beland! In dit handige artikel ga ik je niet zomaar een paar willekeurige snacks geven, maar een smakelijke verzameling van 10 gezonde opties die perfect zijn voor iedereen die op weg is naar een slanker figuur.

Lees meer »

Is Te Weinig Eten Slecht Voor Je? Ontdek de Gevolgen Zelf!

We leven in een tijd waarin we gemiddeld meer eten dan goed voor ons is. Een beetje minderen kan geen kwaad, vooral voor diegenen die streven naar gewichtsverlies. Echter, pas op, te weinig eten kan net zo schadelijk zijn. In onze zoektocht naar extremen, van overeten tot extreem weinig eten om snel gewicht te verliezen, kunnen ernstige gezondheidsproblemen ontstaan. Laten we ontdekken waarom te weinig eten slecht voor je is en hoe je dit zelf kunt herkennen en oplossen.

Lees meer »

Welke noten voor een betere vetverbranding?

Noten zijn een geweldige bron van gezonde vetten, eiwitten en vezels. Ze bevatten ook verschillende voedingsstoffen die je metabolisme kunnen stimuleren en je helpen bij een efficiëntere vetverbranding. Hier zijn enkele noten die bijzonder nuttig kunnen zijn voor een betere vetverbranding:

Lees meer »

8 oefeningen voor maximale vetverbranding

Als je te midden van alle discussies over trainingsvormen en diëten het overzicht kwijtraakt, ben je niet de enige. De meest effectieve manier om vet te verbranden is nog steeds ervoor te zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Je moet dus altijd starten met een juiste berekening van je "basis-kcal-behoefte" .Hier kunnen we je bij helpen met onze eigen voedings-app. Om te voorkomen dat je urenlang cardio-oefeningen moet doen, zoek je naar oefeningen die in zo kort mogelijke tijd de meeste calorieën verbranden. Hier zijn de 8 meest effectieve oefeningen:

Lees meer »

Brood, pasta en aardappelen Dikmakers??

De laatste tijd zien we een groeiend aantal voedingsdeskundigen en diëten die het gebruik van brood en zelfs alle koolhydraathoudende producten (zoals aardappelen, rijst, pasta en fruit) afraden. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn Dr. Frank, het Dukan-dieet en de Voedselzandloper. Dit heeft geleid tot veel vragen over de gezondheid van deze producten. In dit artikel zal ik uitleggen wat de theorie achter deze diëten is en mijn visie hierop delen.

Lees meer »

Waarom Mislukt Een Koolhydraat-Arm Dieet Vaak?

Koolhydraat-arme diëten hebben de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Veel mensen geloven dat het vermijden van koolhydraten de sleutel is tot snel gewichtsverlies en een gezondere levensstijl. Maar waarom zien we vaak dat deze diëten falen? Wat zijn de valkuilen en waarom zijn koolhydraten eigenlijk zo belangrijk voor ons?

Lees meer »

De Intrigerende Wereld van Vrouwen en Gewichtsschommelingen

Het schommelen van lichaamsgewicht bij vrouwen is een complex fenomeen dat door verschillende biologische, hormonale en gedragsmatige factoren wordt beïnvloed. Hieronder worden enkele van de belangrijkste wetenschappelijke inzichten en medische overwegingen besproken die verklaren waarom vrouwen vaak variaties in hun gewicht ervaren.

Lees meer »

Wat je moet weten over BUIKVET!

"Feiten over Buikvet: Wat Je Moet Weten"Het is een veelvoorkomend probleem: het vet dat zich op je buik lijkt te verzamelen, zelfs als je dat liever ergens anders zou willen hebben. Maar hoe erg is dat buikvet eigenlijk? Kunnen buikspieroefeningen helpen? Hier zijn zes feiten over buikvet die je zou moeten weten:

Lees meer »

5 Gouden BASIS Tips voor Succesvol Afslanken

Afslanken kan soms als een uitdaging voelen, maar met de juiste aanpak en mindset is het zeker haalbaar. In dit artikel delen we vijf gouden tips die je kunnen helpen op je reis naar een gezonder gewicht en een beter welzijn. Onthoud dat afvallen geen snelkookpan is, maar eerder een geleidelijk proces dat geduld en vastberadenheid vereist. Laten we beginnen!

Lees meer »

Eet eiwitten! Waarom eigenlijk?

Eiwitten zijn een van de belangrijkste voedingsstoffen voor je lichaam. Ze zijn de bouwstenen van je spieren, organen, huid, haar en nagels. Ze zijn ook betrokken bij veel processen in je lichaam, zoals het afweersysteem, de hormoonproductie en de stofwisseling. Eiwitten leveren ook energie: één gram eiwit levert vier kilocalorieën.

Lees meer »

Beweegtips voor Effectief en Snel Gewichtsverlies

De Kracht van Beweging in Jouw VoordeelGewicht verliezen is een uitdaging waar veel mensen mee worstelen, en het is een bekend feit dat een gezonde combinatie van voeding en lichaamsbeweging essentieel is voor succes op lange termijn. Hoewel het kiezen van gezonde voeding al veel kan bereiken, is het toevoegen van lichaamsbeweging aan je dagelijkse routine vaak de sleutel tot het behalen van blijvende resultaten. Beweging heeft niet alleen voordelen voor gewichtsverlies, maar het heeft ook tal van positieve effecten op je algehele gezondheid. Het goede nieuws is dat beweging in vele vormen en op diverse momenten kan plaatsvinden, het is dus voor iedereen mogelijk!

Lees meer »

rara, wat is het? (prijsvraag)

Raadsel: Ik ben een essentiële voedingsstof die belangrijk is voor de groei, reparatie en bescherming van het lichaam. Ik ben vooral overvloedig te vinden in vlees, vis, zuivelproducten, noten en zaden. Welk voedingsbestanddeel ben ik?

Lees meer »

Afslank Recepten Bijbel

Ben jij ook klaar met al die diëten die je beperken en teleurstellende resultaten opleveren? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik bied wekelijks een aantal GRATIS adviesgesprekken aan, waarin we samen op zoek gaan naar de oplossing die perfect bij jou past. Met maar liefst 4 unieke "oplossingen" om uit te kiezen, kunnen we gegarandeerd een passende en persoonlijke aanpak vinden.

Lees meer »

Honger tijdens en dieet hoeft niet (altijd)

Honger hebben tijdens een dieet is zonder twijfel een vervelende ervaring. Het is herkenbaar voor velen van ons - je komt thuis na een lange werkdag en het is nog te vroeg om te gaan avondeten. Je merkt dat je heen en weer loopt tussen de koelkast en de voorraadkast, op zoek naar een verzadigende snack. Het is grappig omdat het waar is. Het zorgt voor een glimlach op je gezicht, omdat je jezelf erin herkent.

Lees meer »

(juist) Dikker door Light producten?

Dus je denkt dat je kunt afvallen door alleen maar lightproducten te eten? Think again, my friend! Lightproducten zijn niet de magische oplossing waar je op hoopt. In plaats van je te helpen afvallen, kunnen ze je zelfs in de war brengen. Hier is waarom:

Lees meer »

Waarom 80% van alle diëten niet werkt

Het lijkt wel alsof er elke week een nieuwe dieetrage opduikt. Van koolhydraatarm tot keto, van sapkuren tot intermittent fasting, er is altijd wel een dieet dat beweert de ultieme oplossing te zijn voor gewichtsverlies. Maar ondanks al deze diëten blijkt dat een groot deel ervan niet werkt op de lange termijn. Onderzoek toont aan dat ongeveer 80% van alle diëten uiteindelijk mislukt. Maar waarom is dat?

Lees meer »

Juist wel VET eten voor je gezondheid!

Het eten van vetten heeft verschillende voordelen voor je lichaam en gewichtsverlies. Hoewel vetten meer calorieën bevatten per gram dan eiwitten en koolhydraten, hebben ze een verzadigend effect. Door bijvoorbeeld een boterham te beleggen met guacamole of pindakaas in plaats van jam, raak je sneller verzadigd en eet je uiteindelijk minder calorieën.

Lees meer »

5 gouden regels voor blijvend gewichtsverlies

Een gezond gewicht heeft vele voordelen. Het is niet alleen beter voor je gezondheid, maar je voelt je ook beter en ziet er beter uit. Helaas is gewicht verliezen geen gemakkelijke opgave. Het vergt inzet, doorzettingsvermogen en kennis van wat je beter wel en niet kan eten en nog belangrijker: eet voldoende! In dit blog geven we je vijf gouden regels die je kunnen helpen bij het bereiken van een gezond gewicht.

Lees meer »

Lactose intolerantie is een veelvoorkomend probleem

Lactose intolerantie is een veelvoorkomend probleem, waarbij het lichaam geen of onvoldoende lactase produceert om lactose uit zuivel te kunnen verteren. Hierdoor belandt de lactose onverteerd in de dikke darm, wat klachten zoals misselijkheid, een opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn en diarree kan veroorzaken. Gelukkig zijn er oplossingen voor lactose intolerantie, zoals lactase supplementen of het testen van welke zuivelproducten wel en niet verdragen worden.

Lees meer »

Supermarkt Sapjes wel gezond?

In de supermarkten zijn er talloze sapjes te vinden die er vers uitzien, maar in werkelijkheid vaak van slechte kwaliteit zijn. Veel van deze sapjes zijn geconcentreerd en aangelengd met water en suiker, waardoor de voedingsstoffen verloren gaan en het sapje net zo ongezond is als frisdrank.

Lees meer »

"Dieet advies nodig? Verlies snel gewicht met onze persoonlijke afvalbegeleiding in Kampen, IJsselmuiden en omstreken! Ontdek een makkelijke manier om af te slanken en snel resultaat te behalen. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen voor een effectief dieet en makkelijk afvallen. Met praktische voedingsadviezen en keuze uit 4 oplossingen passen we je levensstijl aan voor optimaal resultaat. Bescherm spiermassa en bereik een gezonder gewicht.