Persoonlijk Voedings-Advies En Ondersteuning!

Altijd GRATIS advies en ondersteuning

Waar zit veel Eiwitten in?

Bekende voorbeelden van eten met veel eiwitten of proteïne zijn vis en vlees. Daar zitten inderdaad procentueel gezien erg veel proteïne in. Maar niet enkel het percentage is belangrijk, ook hoeveel je ervan eet. In yoghurt zitten bijvoorbeeld veel minder proteïnen dan in vlees, maar je kan er wel makkelijk veel van op. Op die manier dragen allerlei voedingswaren met verschillende eiwitgehaltes bij aan je dagelijkse behoefte.

Lees meer »

Wat is de beste manier om af te vallen?

De beste manier om af te vallen is niet om een specifiek streng dieet te volgen, maar om enkele simpele regels aan te houden waarbij het afvallen onderdeel wordt van je nieuwe levensstijl. Deze 5 basispijlers vormen een makkelijk houvast om door de bomen het bos nog te zien. Het zal je helpen alle andere dieet-onzin te filteren, zodat jij kan focussen op je resultaat.

Lees meer »

Feiten En Fabels

- Ik mag geen zoetigheid meer Fabel: Je mag best zoetigheid eten, maar met mate. Als je een echte zoetekauw bent en je laat zoetigheid helemaal uit je dieet weg, dan wordt het alleen maar lastiger om het vol te houden. Je kunt het beste maximaal twee keer per week iets lekkers nemen, zo blijft het speciaal.

Lees meer »

Zwaarder Maar Niet Vetter ! ? ! ?

Bijna iedereen krijgt hiermee te maken, keurig het voedingsadvies volgen en dan toch niet afvallen in gewicht!Elke week komt dit wel voor in onze praktijk.Soms wordt je eerst zwaarder (NIET VETTER) door het herstel van vocht en spiermassa!Wees niet teleurgesteld, dit is 100% normaal!

Lees meer »

Doorbreek je huidig eetpatroon!

BINNEN 3 MAANDEN DE REGIE TERUG OVER JOUW EETGEDRAG EN TEVREDEN ZIJN MET JEZELF? HET KAN! Ben jij er klaar voor om JA te zeggen tegen meer regie in je eetgedrag?NEE tegen eten buiten je hongergevoel om?  

Lees meer »

Verzadigd vet is dus WEL gezond?

Verzadigd vet heeft nog steeds een erg slechte reputatie. Het zou je cholesterol verhogen en je aders laten dichtslibben en de oorzaak zijn van hart- en vaatziekten. Hoewel dit nog steeds de overheersende gedachte is bij veel mensen, zijn de meeste moderne wetenschappers het daar niet meer mee eens. Integendeel, verzadigde vetten zijn zelfs essentieel voor onze gezondheid. Vanwaar deze ommekeer over het lot van deze vetzuren? Is verzadigd vet dan toch gezond? En is daar wel bewijs voor? 

Lees meer »

Light Producten?

Zijn light producten wel zo gezond?Veel diëten zijn gebaseerd op het eten van light producten. Elk zichzelf respecterend product in de supermarkt heeft tegenwoordig wel een light variant. Maar zijn light producten wel zo gezond? En zijn ze wel zo light als we denken? Vaak zijn de suikers of vetten vervangen voor veel slechtere ingrediënten om het product toch enigszins eetbaar te maken.

Lees meer »

Onze Werkwijze

Onze werkwijze?We starten altijd met een globale analyze van je huidig eetpatroon. Waarom globaal? Omdat je huidig eetpatroon niet optimaal is, anders zou je niet bij ons aan tafel zitten.Het heeft echt geen zin om je huidig eetgedrag tot in de puntjes te bestuderen, wat wel intressant is om te kijken hoe jouw eetgedrag ontstaan is.  Op welke momenten gaat het fout/minder goed? Hoe ontstaat dat?

Lees meer »