Waarom 80% van alle diëten niet werkt

Het lijkt wel alsof er elke week een nieuwe dieetrage opduikt. Van koolhydraatarm tot keto, van sapkuren tot intermittent fasting, er is altijd wel een dieet dat beweert de ultieme oplossing te zijn voor gewichtsverlies. Maar ondanks al deze diëten blijkt dat een groot deel ervan niet werkt op de lange termijn. Onderzoek toont aan dat ongeveer 80% van alle diëten uiteindelijk mislukt. Maar waarom is dat?

 1. Restrictief karakter: Veel diëten zijn zeer restrictief en leggen strenge regels op over wat je wel en niet mag eten. Dit kan leiden tot gevoelens van frustratie, honger en het constant bezig zijn met voedsel. Op de lange termijn is het moeilijk vol te houden en kunnen mensen terugvallen in oude eetgewoonten.
  Onze Re-Size-oplossing werkt met normale producten en je kan zelf tot 25 producten aanpassen naar eigen smaak, zo maak je een voedingssschema die goed in je leven past. 

 2. Te snel gewichtsverlies: Veel diëten beloven snel gewichtsverlies in korte tijd. Hoewel dit aantrekkelijk kan lijken, is het vaak niet realistisch of duurzaam. Het verliezen van te veel gewicht in een korte periode kan leiden tot spierverlies, vertraagde stofwisseling en het beruchte jojo-effect.
  Ook wij hebben 2 "snelle oplossingen"  in ons aanbod zitten! Met de juiste begeleiding en een juiste opbouw naar normaal eten (voldoende kcal), is er niets aan de hand! 

 3. Geen aandacht voor gedragsverandering: Diëten richten zich vaak alleen op voedselkeuzes en het veranderen van eetpatronen. Ze negeren echter de onderliggende psychologische en emotionele factoren die bijdragen aan eetgedrag. Zonder deze gedragsverandering is de kans op succes op de lange termijn minimaal.
  Onze coaches begeleiden en ondersteunen jou in die moeilijke momenten, ze geven tips hoe je die lastige momenten kan weerstaan.

 4. Gebrek aan individuele aanpassingen: Ieder mens is uniek en heeft verschillende behoeften en omstandigheden. Toch zijn veel diëten one-size-fits-all benaderingen die geen rekening houden met individuele verschillen. Wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander.
  Wij bespreken altijd onze 4 oplossingen met onze klanten, samen zoeken wij de beste oplossing die het beste past in het leven van de klant. Dat is maatwerk!
  Wil je het toch liever zelf doen? Kijk dan eens naar: Van Dijk Online Weekschema

 5. Gebrek aan langetermijnvisie: Veel diëten zijn gericht op snel gewichtsverlies op korte termijn. Ze missen echter de focus op langetermijngezondheid en een duurzame levensstijl. Het gaat niet alleen om gewichtsverlies, maar ook om het behouden van een gezond gewicht en het bevorderen van algemeen welzijn.
  Ons afslankproces is gericht op de toekomst, we eindigen het proces altijd met een normaal eetpatroon geheel passend in je leven. Hierbij houden we rekening met je gezinsleven en je eef-, eet-, werk- en sport- gewoontes. 

Onze werkzijze?

In plaats van te focussen op een dieet, is het belangrijk om een gezonde levensstijl aan te nemen die gebaseerd is op evenwichtige voeding, regelmatige lichaamsbeweging en positieve gedragsverandering. Hier zijn een paar tips:

 1. Maak gezonde voedselkeuzes: Kies voor volwaardige voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Vermijd sterk bewerkte voedingsmiddelen en beperk toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Vindt je dit moeilijk? Volg dan ons Re-Size programma!

 2. Luister naar je lichaam: Eet wanneer je honger hebt en stop wanneer je verzadigd bent. Leer om bewust te eten en je lichaamssignalen te herkennen. Dit helpt je om betere keuzes te maken en overeten te voorkomen.

 3. Beweeg regelmatig: Naast gezonde voeding is lichaamsbeweging essentieel voor een gezonde levensstijl. Kies een activiteit die je leuk vindt en maak er een gewoonte van. Dit kan variëren van wandelen en fietsen tot krachttraining en yoga.

 4. Verander je mindset: Richt je niet alleen op gewichtsverlies, maar op het verbeteren van je algehele gezondheid en welzijn. Stel realistische doelen en wees geduldig. Focus op positieve veranderingen en beloon jezelf voor je inspanningen.

 5. Zoek ondersteuning: Het kan waardevol zijn om ondersteuning te zoeken bij onze coaches. Zij kunnen je helpen bij het ontwikkelen van een persoonlijk plan en je motiveren tijdens moeilijke momenten.

Onthoud dat een gezonde levensstijl geen quick fix is, maar een levenslang proces. Het draait om het maken van bewuste keuzes, het vinden van balans en het genieten van het leven. Dus laat "levenslang" diëten achterwege en omarm een gezonde levensstijl die werkt voor jou!

Hoeveel gewicht* wil je verliezen en welke oplossing past daarbij:
1 kg per week: Straight Away
500 gr per week: Re-Size en Online Weekschema
8 tot 12% in 3 weken: Beter in Balans
*Weekgemiddelde

Deze vrouw is met een 1400kcal ruim 8 kg afgevallen in globaal 6 weken.
Met het 1400kcal schema vervang je 2 eetmomenten voor een maaltijdvervanger (Straight Away) en je volgt het voedingsadvies. Aansluitend gaat deze deelnemer haar kcal weer rustig opbouwen naar een gezond(er) niveau.
Elke week bespreken wij samen het resultaat en maken we een plan voor de nieuwe week.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.