Hier zijn 10 tips voor gezonde en caloriearme BBQ-gerechten

  1. Magere eiwitbronnen: Kies mager vlees zoals kipfilet, kalkoenfilet, mager rundvlees of vis voor op de BBQ. Deze bevatten over het algemeen minder vet en calorieën dan vette vleessoorten.
  2. Vegetarische opties: Varieer met vegetarische gerechten zoals groentespiezen met paprika, ui, champignons en courgette. Ook tofu of vegetarische burgers zijn goede opties.

  3. Gegrilde groenten: Groenten kunnen heerlijk worden gegrild op de BBQ. Denk aan asperges, aubergine, courgette, paprika, maïs en cherrytomaten. Besprenkel ze met een klein beetje olijfolie en voeg kruiden toe voor extra smaak.

  4. Salades: Maak frisse salades met veel groene bladgroenten, tomaten, komkommer, en andere verse ingrediënten. Vermijd zware dressings en kies voor een lichte vinaigrette of magere yoghurtdressing.

  5. Sausjes: Traditionele BBQ-sauzen kunnen veel suiker en calorieën bevatten. Maak in plaats daarvan zelf gezonde sausjes op basis van magere yoghurt, citroensap, knoflook en kruiden.

  6. Fruit op de BBQ: Gegrild fruit is een heerlijk dessert. Probeer bijvoorbeeld plakjes ananas, perzik of watermeloen te grillen voor een zoete en gezonde traktatie.

  7. Volkoren opties: Kies voor volkoren broodjes of wraps in plaats van witte varianten. Deze bevatten meer vezels en voedingsstoffen.

  8. Gezonde snacks: Serveer gezonde snacks zoals rauwkost met hummus, olijven, noten en zaden in plaats van calorierijke chips en borrelhapjes.

  9. Drinken: Beperk de inname van suikerhoudende dranken en alcohol. Kies voor water, bruiswater met een schijfje citroen of zelfgemaakte ijsthee zonder toegevoegde suikers.

  10. Portiegrootte: Geniet van het lekkere eten, maar houd de portiegrootte in de gaten. Luister naar je lichaam en stop met eten als je verzadigd bent.

Met deze tips kun je genieten van een gezellige en smaakvolle BBQ zonder je schuldig te voelen over je voedingskeuzes. Het draait allemaal om balans en het maken van gezonde keuzes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.