• Effectieve Voeding- en Beweeg-advies ❤️
  • Gezond Afvallen - Aankomen en Meer Spiermassa! 💪
  • Altijd Persoonlijke Coaching 🙏
  • Ook Online Mogelijkheden 👈
  • Wij Gaan Verder Waar Andere Stoppen 😍
Altijd GRATIS advies en ondersteuning

Veel Gemaakte Fouten

Een veelgemaakte fout bij het afvallen is het uithongeren van jezelf. Hoewel het waar is dat je aankomt door een overschot aan calorieën, zal het uithongeren van jezelf op de lange termijn niet leiden tot gewenste resultaten. Wanneer je weinig calorieën eet, gaat je lichaam in spaarstand en slaat het efficiënter energie op als vet. Bovendien breekt je lichaam spieren af om energie te krijgen. Een dieet waarbij je jezelf uithongert houd je niet lang vol, waardoor je terugvalt in oude patronen en je lichaam zich voorbereidt op een mogelijk volgende keer dat je weer zo'n dieet volgt. Dit leidt tot het jojo-effect. 
Met ons ReSize-programma herstellen we weer het balans in je voeding!

Een andere veelgemaakte fout is te snel resultaat verwachten bij het afvallen. Je lichaam heeft jaren nodig gehad om eruit te zien zoals het nu doet en het afvallen gaat vaak op een eigen tempo. Verwacht niet te veel resultaat na één week sporten en gezond eten. Het tempo waarop je verantwoord kunt afvallen, ligt op 0,5-1 kg per week. (zie hier welke oplossingen wij u kunnen bieden) Bewust worden van het feit dat je een gezonde levensstijl hebt ingeslagen, kan voldoende zijn en het resultaat zal zich uiteindelijk tonen.

Te snel opgeven is een combinatie van te weinig eten, te snel resultaat verwachten en te weinig of verkeerde motivatie. Er zijn geen shortcuts naar succes. Ga terug naar de basis en herinner jezelf waarom je begonnen bent. Stel realistische doelen en geef niet te snel op.

Het is goed om veel te sporten en extra calorieën te verbranden, maar realiseer je dat 60 tot 70% van hoe je eruitziet wordt bepaald door wat je eet. Afvallen vindt plaats via het negatieve saldo op de caloriebalans. De combinatie van sport en voeding brengt uiteindelijk de beste resultaten, maar je kunt al veel bereiken door een paar slimme aanpassingen in je voedingspatroon.  Een perfecte oplossing  om je voedingspatroon aan te passen is Van Dijk Online Weekschema. Onthoud dat abs niet alleen gemaakt worden in de sportschool, maar voor 70% ook in de keuken.

 

Wil jij een passend advies en een pesoonlijke oplossing? 
Vraag dan u een GRATIS advies-gesprek aan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.