• Effectieve Voeding- en Beweeg-advies ❤️
  • Gezond Afvallen - Aankomen en Meer Spiermassa! 💪
  • Altijd Persoonlijke Coaching 🙏
  • Ook Online Mogelijkheden 👈
  • Wij Gaan Verder Waar Andere Stoppen 😍
Altijd GRATIS advies en ondersteuning

5 gouden regels voor blijvend gewichtsverlies

Een gezond gewicht heeft vele voordelen. Het is niet alleen beter voor je gezondheid, maar je voelt je ook beter en ziet er beter uit. Helaas is gewicht verliezen geen gemakkelijke opgave. Het vergt inzet, doorzettingsvermogen en kennis van wat je beter wel en niet kan eten en nog belangrijker: eet voldoende! In dit blog geven we je vijf gouden regels die je kunnen helpen bij het bereiken van een gezond gewicht.

#1 Geen dieet, maar anders eten

Laat je niet verleiden tot rare diëten waarbij je bijvoorbeeld alleen maar grapefruits mag eten. Ook uithongeren is geen optie, want dat houdt niemand vol. De beste manier om blijvend af te vallen is door gezond en anders te eten. Verminder je inname van koolhydraten en voeg gezonde vetten toe aan je dieet, aangevuld met eiwitten.
Mogelijke oplossingen: klik hier

#2 Fruit is gezond, maar welk fruit?

Fruit is gezond vanwege de vitamines en mineralen, maar bevat ook suiker. Het is daarom beter om niet onbeperkt fruit te eten. Let ook op welke soorten fruit je eet, want de ene fruitsoort bevat meer koolhydraten dan de andere. Eet bij voorkeur het hele fruit en drink geen fruitsap. Heel fruit levert namelijk vezels, die belangrijk zijn voor een gezonde spijsvertering.

#3 Eet vezelrijk

Vezels zijn van groot belang voor het bereiken en behouden van een gezond gewicht. Ze absorberen vocht en zorgen ervoor dat je sneller een vol gevoel krijgt en langer vol blijft. Vezelrijke producten verteren langzamer, waardoor je bloedsuikerspiegel minder grote pieken en dalen krijgt. Groenten, fruit, peulvruchten en volkoren producten zijn goede bronnen van vezels. Hulp nodig bij het creeren van een gezond(er) eetpatroon? klik hier voor onze oplossing.

#4 Wees niet bang voor vet

Veel mensen denken dat vetten slecht zijn en willen het daarom vermijden. Dat is niet nodig, want je lichaam heeft vet nodig. Wel is het belangrijk om onderscheid te maken tussen gezonde en ongezonde vetten. Kies vooral voor producten met meervoudig en enkelvoudig onverzadigd vet, zoals avocado's, zalm, noten, zaden, pure chocolade en eieren. Op zoek naar inspiratie voor gezonde recepten? Kijk een naar deze oplossing: klik hier.

#5 Goed slapen is belangrijk als je wilt afvallen

Wist je dat een goede nachtrust essentieel is voor gewichtsverlies? Als je niet goed slaapt, raken de hormonen die je eetlust reguleren in de war. Hierdoor wordt je hongergevoel minder goed onderdrukt, wat het afvallen bemoeilijkt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.