• Effectieve Voeding- en Beweeg-advies ❤️
  • Gezond Afvallen - Aankomen en Meer Spiermassa! 💪
  • Altijd Persoonlijke Coaching 🙏
  • Ook Online Mogelijkheden 👈
  • Wij Gaan Verder Waar Andere Stoppen 😍
Altijd GRATIS advies en ondersteuning

Waarom val je (nog) niet af? De strijd tegen de kilo’s, wie herkend dat niet?

Waarom je (nog steeds) niet afvalt?

De strijd tegen de kilo’s, wie heeft ‘m niet weleens gestreden? Maar ongeacht wat alle hippe nieuwe diëten en ultraslanke influencers op social media beloven, op de een of andere manier blijft die killerbody meestal uit. Hoe kan dat nou, als je je drie slagen in de rondte sport, koolhydraten afzweert en zo ontzettend braaf aan intermittent fasting doet? Wat veel mensen niet weten is dat we afvallen vaak helemaal verkeerd aanpakken. Te snel, te weinig doordacht en vooral: te ongeduldig. Gewicht verliezen en vervolgens op gewicht blijven is een duurloop, geen sprint. En vaak moeten we er ons hele leven bewust mee bezig blijven.
Wij zoeken altijd samen met u de beste oplossing om af te vallen, een oplossing die ja vol kan houden.
Kijk HIER naar onze oplossingen.

 

Een aantal misverstanden (en onbewuste gewoonten) waardoor die kilo’s er maar niet afgaan:

1. Van weinig eten val je af! NOT!!

Ja, maar het werkt ook andersom. Van plotseling drastisch minderen met eten schiet het lichaam in de stress en gaat het op de reservestand. In eerste instantie leidt dat inderdaad tot afvallen, maar zodra we weer normaal gaan eten gaat het lijf als een bezetene reserves opslaan omdat het denkt dat er misschien straks weer een periode van schaarste aankomt. Gevolg: de kilo’s vliegen er weer aan. 80% van onze deelnemers eet structureel te weinig!!

2. Koolhydraten zijn de duivel! NOT!!

Wie helemaal stopt met koolhydraten eten, valt waarschijnlijk inderdaad heel snel af. Maar ook gaat dit vaak gepaard met veel honger of met ingewikkelde vervangers die veel tijd kosten in de keuken. En dat is simpelweg voor de meeste mensen niet lang vol te houden. Wie daarna weer begint met koolhydraten eten, schiet meteen weer omhoog in gewicht. Wij maken persoonlijke voedingsschema's MET koolhydraten.

3. Van veel sporten word je vanzelf slank! NOT!!

Natuurlijk, sporten is gezond. En wie meer calorieën verbrandt dan er binnenkomen, valt af. Maar echt afvallen gebeurt pas als we het eetpatroon blijvend aanpassen. Sporten en daarnaast iedere dag te veel eten zet geen zoden aan dijk. 90% van jouw "afslank-succes"  is afhankelijk van je eetgewoonte! Die moet je eerst aanpassen!

4. Lekkere koffietjes drinken! 

Al die cappuccino’s en latte’s die we op een dag achteroverslaan op ons werk of thuis zijn stiekeme calorieënbommen. Probeer het te beperken tot één speciaal koffietje per dag en drink de rest van de dag zwarte koffie of thee.

5. Vegetarisch eten = afvallen! NOT!!

Het is natuurlijk goed om minder (of helemaal geen) vlees te eten, maar dan luistert het wel nauw waarmee het wordt vervangen. Vegetarische producten en vleesvervangers zitten vaak vol vet en suiker, bijvoorbeeld omdat er veel kaas in zit. Dat iets vegetarisch is, wil niet zeggen dat het dus ook gezond of licht is.
Kijk dus goed op de etiketten van het product!

6. De sleutel tot afvallen is calorieën tellen!! NOT!!

Niet alle calorieën zijn gelijk aan elkaar. Calorieën uit eiwitten zijn bijvoorbeeld niet gelijk aan calorieën uit vet of koolhydraten, dus reageert het metabolisme er ook anders op. Alleen de hoeveelheid calorieën tellen zegt dus eigenlijk helemaal niet zoveel over wat erbinnen komt en wat dat met het lichaam doet.
In onze persoonlijke-voedingsschema's hebben we de "gezonde-kcal"  opgenomen, zo helpen we je op weg!

7. Veel drinken helpt om af te vallen! NOT!!

Klopt inderdaad, maar wat veel mensen niet weten is dat we vaak dikker worden door wat we drinken, dan doorwat we eten. Dat alcohol, vruchtendranjes en moothies dikmakers zijn, is inmiddels wel bekend, maar al die zogenaamd gezonde watertjes met kokos en elektrolyten gaan dus ook direct op de heupen zitten. Het is misschien saai, maar wie wil afvallen moet het toch houden bij water, zwarte koffie en thee.

8. Als je maar genoeg wilskracht hebt, bereik je je streefgewicht! NOT!!

Ieder mens is anders en heeft dus een ander lichaam. Een mens kan een hoop bereiken door zich in te zetten en hard te werken, maar uiteindelijk is het lichaam niet helemaal maakbaar. De genen zorgen voor een bepaald lichaamstype en ook al sta je zes keer per week in de sportschool: die genen train je er niet uit. DIt is ook de belangrijkste reden waarom wij persoonlijke voedingsschem'a maken, ieder mens is anders. zie ook onze werkwijze

9. Afvallen zien als doel!! NOT!!

Voor wie afvallen alleen maar ziet als een kortdurende taak die even moet worden volgehouden, maar die daarna weer ophoudt, gaat het ‘m niet worden. Denk niet in termen van afvallen, maar in termen van gezonder eten, minder lichaamsvet, meer energie, beter slapen, meer plezier in het leven. Wie structureel een gezonder vet%  wil, gaat niet ‘even afvallen’! Verander je hele mindset, eetgedrag en eetstructuur en daarmee dus je hele leven.

10. Door buikspieroefeningen verdwijnt je buikje vanzelf! NOT!!

Helaas. Iedere dag 100 sit-ups doen om buikvet te verliezen helpt niet. Je traint hiermee wel je buikspieren, maar plaatselijke vetverbranding is een misverstand. Ook hier komt het toch weer aan op een gezonder eetpatroon!

 

Wil jij ook gezonder leren eten?
Met als gevolg" meer energie? beter slapen? betere sportprestatie? leukere kleren? 
Maak dan een afspraak voor een GRATIS advies! klik op de knop hieronder!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.