Light Producten?

Zijn light producten wel zo gezond?
Veel diëten zijn gebaseerd op het eten van light producten. Elk zichzelf respecterend product in de supermarkt heeft tegenwoordig wel een light variant. Maar zijn light producten wel zo gezond? En zijn ze wel zo light als we denken? Vaak zijn de suikers of vetten vervangen voor veel slechtere ingrediënten om het product toch enigszins eetbaar te maken.


Wat is light eigenlijk?

‘Light’ is een term die gebruikt mag worden als er minimaal 30% minder energie (kcal), vet of suiker in het product zit vergeleken met een vergelijkbaar product. De fabrikant moet dan wel duidelijk op de verpakking aangeven voor welk aspect het woord light geldt.

Vet of liever light?

Bijna iedereen denkt dat vet slecht voor je is. Een vet patatje oorlog… ja die kun je inderdaad beter laten staan. Maar je lichaam heeft (goede) vetten juist nodig. Sterker nog; je lichaam heeft vetten nodig om vet te verbranden! Het is daarom helemaal niet nodig om alle vetten uit een product te halen en het zo light te maken. Zeker niet als je bedenkt dat er allemaal (kunstmatige) toevoegingen in plaats van vet in het product worden gestopt, om het überhaupt eetbaar te maken. Light chips - light producten Denk maar aan al die slechte e-nummers en andere ellende. Als je vet uit het originele product haalt, blijft er namelijk weinig over en al helemaal niets eetbaars. In light chips wordt het vet bijvoorbeeld vervangen door koolhydraten (zetmelen) en eiwitten die ook energie bevatten. Soms nog wel meer dan de volle variant. Dan eet je dus minder vet, maar wel meer calorieën… Hetzelfde geldt voor suiker dat uit frisdranken wordt gehaald. Hiervoor in de plaats wordt je colaatje volgegooid met aspartaam, wat nog slechter voor je is dan suiker.

Light producten en afvallen?

Wil je een paar kilo afvallen en stap je daarom maar over op light producten omdat je zo sneller afvalt? Think twice. Velen foppen zichzelf door light producten te eten en te denken dat ze nog wel een paar hapjes extra kunnen nemen. Want hé, het is immers toch light?! Je eet daarom vaak meer van de light variant. En zo krijg je uiteindelijk soms nog meer calorieën binnen. En dat was nou net niet de bedoeling. Daarnaast krijg je van vetvrij (light) eten vaak alleen maar meer honger, omdat er niets in zit dat iets voor je lichaam doet. Je zou het lege voeding kunnen noemen.

Echt eten (i.p.v. light) en het eten van ‘goede’ vetten zijn juist de key om een paar kilo te verliezen. Bij het eten van deze vetten heb je langer een ‘vol’ gevoel en eet je uiteindelijk juist minder. Met goede vetten moet je denken aan vetten uit vette vis, olijfolie, noten, zaden en avocado’s. En met echt eten bedoel ik eten zoals het in de natuur te vinden is. Fruit, groenten, noten, zaden, vis, vlees, etc. Alles met een zo kort mogelijke ingrediëntenlijst.

Wij helpen mensen met het optimaliseren van hun eetpatroon d.m.v. weekschemas van Re-Size.
Wil jij dit ook?
Vraag dan een GRATIS adviesgesprek!  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.