• Effectieve Voeding- en Beweeg-advies ❤️
 • Gezond Afvallen - Aankomen en Meer Spiermassa! 💪
 • Altijd Persoonlijke Coaching 🙏
 • Ook Online Mogelijkheden 👈
 • Wij Gaan Verder Waar Andere Stoppen 😍
Altijd GRATIS advies en ondersteuning

Preppen????

Maaltijdpreppen: wat is het?

Maaltijdpreppen of mealpreppen is niets anders dan het voorbereiden en plannen van je maaltijden vooraf. Het is steeds populairder en dat is niet zonder reden! Deze methode biedt tal van voordelen voor zowel je gezondheid als je portemonnee. Maar, zoals bij alles rondom voeding en gezondheid, zijn er ook aandachtspunten. Wil je de ins en outs van maaltijdpreppen weten? Lees dan snel verder!

Waarom maaltijdpreppen? De voordelen op een rijtje!

 • Tijdsbesparing: door één of twee keer per week een moment te besteden aan het voorbereiden van je maaltijden, bespaar je op drukke dagen veel tijd. Geen last-minute koken of de vraag "Wat eten we vandaag?".
 • Gezondere keuzes: maaltijdpreppen maakt het makkelijker om controle te houden over wat je eet. Door zelf je maaltijden te plannen en te bereiden, kies je bewuster en vermijd je sneller de verleiding van ongezonde snacks of afhaalmaaltijden.
 • Budgetvriendelijk: inkopen doen met een duidelijk plan vermindert impulsaankopen. Bovendien is thuis koken vaak goedkoper dan buiten de deur eten.
 • Minder voedselverspilling: door slim te plannen wat je nodig hebt, koop en gebruik je alleen wat je echt gaat eten.

Wat zijn de aandachtspunten?

 • Variatie: we zijn van nature gewoontedieren. Het kan dan ook een uitdaging zijn om voldoende variatie in je maaltijden te houden. Probeer regelmatig nieuwe recepten uit om te voorkomen dat je uitgekeken raakt op je voorbereide maaltijden. Wel zo fijn om zin te hebben in je geprepte maaltijd!
 • Opbergen: het correct opbergen van je maaltijden zorgt ervoor dat je ze goed vers kan houden. Investeer in goede, luchtdichte containers (lang leven het tupperware) om je eten in te bewaren en zorg dat je koelkast en vriezer goed georganiseerd zijn, zodat je jouw maaltijd in één keer te pakken hebt.

5 tips om succesvol maaltijd te preppen

1. Begin klein! Als je nieuw bent met maaltijdpreppen, begin dan met het voorbereiden van maaltijden voor de volgende dag of een paar dagen in plaats van de hele week.
2. Plan vooruit: neem de tijd om je maaltijden te plannen. Dit helpt bij het maken van een gerichte boodschappenlijst en bespaart tijd in de supermarkt.
3. Kook in bulk: maak grotere porties van maaltijden die goed te bewaren zijn in de koelkast of vriezer. Dit is efficiënt en zorgt ervoor dat je altijd een gezonde maaltijd bij de hand hebt. Houd er wel rekening mee dat niet alle recepten of ingrediënten even goed geschikt zijn om in te vriezen; soms kunnen ze bij het opwarmen in de magnetron bijvoorbeeld hun smaak verliezen.
4. Houd het simpel: maaltijdpreppen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Eenvoudige, voedzame ingrediënten kunnen de basis vormen voor heerlijke maaltijden.
5. Wees creatief: gebruik verschillende kruiden en marinades om variatie in smaak aan te brengen en het spannend te houden.

Meal preppen kan een geweldige toevoeging zijn aan een gezonde levensstijl, mits goed uitgevoerd. Het vereist wat planning en voorbereiding, maar de voordelen zijn het meer dan waard.

Wist je dat..

 • het met behulp van de VYTAL app ook mogelijk is om je maaltijden te preppen? 
 • je met de VYTAL app boodschappenlijstjes kan genereren van 1 dag tot 14 dagen?
 • je dit boodschappenlijstje ook door kan zetten naar jouw AH account, zodat je de ingrediënten meteen mee kan bestellen bij je andere boodschappen?
 • je in de  VYTAL app  er bijvoorbeeld voor kan kiezen om een maaltijd twee keer in de week terug te laten komen. 
 • je in de VYTAL ap zelf een soortgelijk tussendoortje en ontbijt voor de volgende ochtend in kan inplannen zodat je dezelfde ingrediënten van je tussendoortje kan gebruiken om alvast je ontbijt voor de volgende dag te preppen?

Wil je weten hoe je bovenstaande tips kan toepassen in de VYTAL app vraag ernaar bij je coach.

Begin vandaag nog met het plannen van je maaltijden en ontdek zelf de positieve impact die het kan hebben op je dagelijks leven!

"Dieet advies nodig? Verlies snel gewicht met onze persoonlijke afvalbegeleiding in Kampen, IJsselmuiden en omstreken! Ontdek een makkelijke manier om af te slanken en snel resultaat te behalen. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen voor een effectief dieet en makkelijk afvallen. Met praktische voedingsadviezen en keuze uit 4 oplossingen passen we je levensstijl aan voor optimaal resultaat. Bescherm spiermassa en bereik een gezonder gewicht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.