Feiten En Fabels

Afvallen in Kampen, ken jij deze feiten en fabels al?

- Ik mag geen zoetigheid meer Fabel:
Je mag best zoetigheid eten, maar met mate. Als je een echte zoetekauw bent en je laat zoetigheid helemaal uit je dieet weg, dan wordt het alleen maar lastiger om het vol te houden. Je kunt het beste maximaal twee keer per week iets lekkers nemen, zo blijft het speciaal.


- Ik moet de rest van mijn leven op mijn voeding letten Feit:
Je hebt de aanleg om dik te worden en als je eenmaal bent afgeslankt, is het niet zo dat je automatisch slank blijft. Je zult de rest van je leven gezond moeten blijven eten en moeten blijven bewegen om op gewicht te blijven. Als je weer terug gaat naar je oude eetpatroon zitten de verloren kilo’s er zo weer bij. Maar daar ben je echt niet bijzonder in, dit geld voor 90% van de bevolking. Met ons programma Re-Size leer je een nieuw eetpatroon die het beste in jouw leven past, hierdoor hou je dit makkelijk vol.

- Ik mag geen aardappelen of pasta Fabel:
Dit is een van de grootste denkfouten die mensen maken bij het afslanken. Aardappelen, pasta en brood zijn geen dikmakers, ze bevatten juist heel veel belangrijke vitamines, mineralen en vezels. Van de toevoegingen zoals beleg, vet vlees en saus word je dik, niet van aardappelen, pasta of brood zelf. Zorg er wel voor dat je volkoren producten eet.
Globaal 40% van je kcal-inname moet uit koolhydraten bestaan.

- Ik mag geen vet meer eten Fabel:
Dit is ook een van de grootste denkfouten die mensen maken bij het afslanken.
Vetten leveren ons energie en worden ook in het lichaam opgeslagen als energiebron. Vetten zijn een belangrijke bouwstof voor het lichaam. Zo hebben we vetten nodig voor de opbouw en bescherming van cellen en zorgen ze voor een goede werking van de hersenen, ogen en spieren. Globaal 30% van je kcal-inname moet uit vet bestaan!

- te veel eiwitten is slecht voor je Fabel:
Eet je meer eiwitten dan zal je lichaam ook meer ureum aanmaken wat volgens sommige theorieën belastend kan zijn voor je lever en voor je nieren. Na vele onderzoeken is er tot op heden echter geen bewijs dat een hoge eiwitinname schadelijk is voor gezonde mensen die geen nieraandoening hebben.

- Voldoende drinken is belangrijk bij het afslanken Feit:
Veel drinken is belangrijk om ervoor te zorgen dat afvalstoffen die worden geproduceerd bij het afslanken snel uit je lichaam worden verwijderd. Daarnaast is veel drinken ook belangrijk als je veel vezels binnen krijgt, anders blijven de vezels in je darmen plakken en kun je last krijgen van verstopping. Water (of thee) is het beste om te drinken.

- Ik kan maar beter geen ontbijt nemen Fabel.
Het weglaten van het ontbijt is juist geen goed idee als je wilt afslanken. Je krijgt daardoor juist meer honger en eet waarschijnlijk meer bij een volgende maaltijd. Ook is het belangrijk om 's morgens gelijk je stofwisseling op gang te brengen, zodat je de rest van de dag alles wat je eet en drinkt goed kunt verwerken.
Sommige mensen hebben er totaal geen moeite mee om hun ontbijt over te slaan, dit hoeft niet perse slecht te zijn. Als ze maar voldoende (en gezonde) kcal eten.

- Ik kan het beste maar niet te vaak wegen Feit:
Je gewicht kan gedurende de week erg verschillen. Dit wordt veroorzaakt door je eetpatroon, beweging, het weer en bij vrouwen spelen hormonen ook een belangrijke rol. Daarom kun je het beste één keer per week wegen. Doe dit altijd op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip, dan is je beeld het meest betrouwbaar. Als je het echt wilt, mag je ook dagelijks wegen. Houd dan wel rekening met schommelingen in je gewicht. Je zult na een tijdje merken dat dit normaal is.

- Ik mag geen tussendoortjes Fabel:
Ook dit is een veelgemaakt fout. Tussendoortjes mogen juist wel omdat ze ervoor zorgen dat je tijdens de hoofdmaaltijden minder eet. Kies dan natuurlijk wel altijd voor slanke en gezonde tussendoortjes, zoals fruit en rauwkost. Lukt het echt niet om tussendoortjes te pakken? Zorg er dan wel voor dat je voldoende kcal binnen krijgt tijdens je overige eetmomenten.

- Variëren met je eetpatroon moet Feit:
Alle verschillende voedingsmiddelen bevatten andere soorten voedingsstoffen, zoals koolhydraten, eiwitten en vetten. Maar ook binnen de productgroep zijn veel verschillen qua hoeveelheden vitamines en mineralen. Het is daarom belangrijk om goed te variëren, zodat je van alle voedingsstoffen voldoende binnen krijgt. Je hoeft heus niet elke dag van de week iets nieuws verzinnen! Probeer een soort "3-dagen"  schema te maken met elke dag een ander soort ontbijt en lunch.
 

- Ik mag na 20 uur 's avonds niet meer eten Fabel:
Dit is een heel bekende fabel. Van eten in de avond word je niet dik! Het gaat om de totale inname over de hele dag. Het tijdstip waarop je eet is dan niet belangrijk. Je wordt dik van meer eten dan je verbruikt.

Tijdens ons programma Re-Size leer je alles over goede en gezonde voeding.
Wil je een GRATIS en vrijblijvend gesprek plannen? 
Klik dan hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.