Heerlijk en gezonde koolhydraatarme salade's

Salade van biefstuk, komkommer, spinazie en rode peper.

Benodigdheden:

100 gram biefstuk

1 eetlepel olijfolie

100 gram komkommer

150 gram verse spinazie

1 takje verse koriander

Halve rode peper

Halve eetlepel sesamolie

1 eetlepel rodewijnazijn

Snufje zout en peper

 

Bereidingswijze:

Maak het pepertje schoon en hak het fijn.

Maak een dressing van de rode peper, sesamolie en rodewijnazijn.

Maak slierten van de komkommer met een kaasschaaf en leg die op een bord met de spinazieblaadjes en koriander.

Bak de biefstuk op hoog vuur om en om bruin en snijd hem in dunne plakjes.

Serveer de salade met de dressing

 

Lamsspiesje met tomatensalsa, komkommer en koriander

Benodigdheden:
100 gram lamsgehakt
1 houten spies
1 tomaat
50 gr komkommer
2 takjes munt
2 takjes verse koriander
1 eetlepel Griekse yoghurt, 0% vet
75 gram sla
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
Snufje zout en peper

Bereidingswijze:
Breng het gehakt op smaakt met zout, peper en fijngesneden munt. Kneed het gehakt in een lange vorm om de houten spies heen. Bak het spiesje in een droge koekenpan om en om gaar. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en maak die op smaak met de koriander, zout en peper, azijn en de helft van de olijfolie. Gebruik de andere helft van de olie om de sla op smaak te brengen. Serveer het spiesje met de salsa, sla en dikke yoghurt. Eet smakelijk!

 

Kip rucola salade

Benodigdheden:

100 gram kipfilet
100 gram rucola
3 cherry tomaten
1 tl. pesto
1 tl. mayonaise
scheutje olijfolie
klein snufje peper en zout

 

Bereidingswijze:

Meng de rucola in een schaal, meestal is deze al gewassen. Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in ongeveer 10 minuten goudbruin in een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Meng in een kommetje een scheutje olijfolie, pesto en mayonaise door elkaar zodat het een heerlijk sausje wordt. Snijd de tomaten in kleine partjes en meng deze samen met de rucola. Verdeel de rucola op een bord en voeg hier de tomaat en het sausje overheen. En voeg als laatste de reepjes gebakken kipfilet. Breng het op smaak met een beetje peper, zout en verse kruiden. 

 

Gehakt en groente salade

Benodigdheden:
200 gram mager rundergehakt met theelepel sambal, sneufje zout en peper
1 witte ui

2 teentjes knoflook

1 bakje champignons

1 bakje taugé

2 el. Tamari sojasaus

1 tl. curcuma

1 tl. gemberpoeder

100 gram rucola

10 kerstomaatjes

Bereidingswijze:
Snij de ui en knoflook fijn en en kneed dit samen met het rundergehakt, peper, zout en een flinke theelepel sambal oelek. Schroei dit snel op hoog vuur samen in enkele minuten. Vooeg daarna de champignons (in plakjes) toe. Voeg daarna de Tamari sojasaus toe. Voeg tijdens het koken curcuma en gember erbij. Blijf dit goed doorscheppen en voeg als laatste de taugé toe. Serveer dit samen met sla en kerstomaatjes en eventueel verse kruiden

 

Salade met gegrilde groenten en mozzarella
Voor 2 personen

½ Krop ijsbergsla

½ Zakje rucola

2 Stengels selderie

1/2 Courgette

1/2 Aubergine

140 Gram mozzarella
peper

(Gedroogde) oregano

Scheutje balsamicoazijn

Een grillpan of barbecue

 

Zo maak je het

Snijd en was de ijsbergsla. Maak de selderie schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de sla, rucola en de selderie over twee borden. Breng op smaak met wat balsamicoazijn en oregano.

Snijd de mozzarella in plakken. Was de courgette en de aubergine. Snijd ze overdwars in lange dunne plakken. Laat een grillpan op zacht vuur (met een klein beetje olie) heet worden. Leg de plakken courgette en aubergine in de grillpan. Alle plakken moeten contact maken met de bodem van de pan. Heb je te veel plakken, grill ze dan in een paar keer allemaal gaar.

Beweeg ze zo min mogelijk zodat er aan beide kanten een mooi grillrandje ontstaat. Leg op het laatst de mozzarella op de gegrilde groenten en laat de mozzarella in de pan smelten.

Verdeel de gegrilde groenten en mozzarella over de twee borden en breng op smaak met wat peper.

Prosciutto kabeljauw pakketjes met spinazie

Vlees en vis kunnen niet samen? Jawel hoor! Probeer het maar eens met deze koolhydraatarme maaltijd.
 

Dit heb je nodig voor 2 personen

225 gram kabeljauwfilets (diepvries of vers)

Peper

75 Gram prosciutto de parma

2 Eetlepels olijfolie

½ Theelepeltje kruidnagel poeder

½ Theelepeltje knoflook poeder

2590 Gram spinazie

2 Eetlepels kappertjes


Zo maak je het

Laat de kabeljauw op kamertempeatuur komen en maak de vis met keukenrol droog. Verdeel een beetje peper over de kabeljauw. 

Wikkel de kabeljauw in de prosciutto. Doe dit zorgvuldig, zodat de prosciutto niet scheurt. 

Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de filets toe. Bak de filets 5 minuten per kant of tot de vis gemakkelijk breekt. Draai de filets voorzichtig met een spatel om ook de andere zijde te bakken. Pas de baktijd aan op basis van de dikte van de filets. Zijn de pakketjes gaar, leg ze dan op een raster, zodat de bodem niet vochtig wordt. 

Voeg in de pan waar de vis in is gebakken de spinazie, kappertjes en de kruidnagelpoeder en knoflookpoeder toe. Roer en bak de spinazie tot deze geslonken is. 

Verdeel de gare spinazie over twee borden en leg de Prosciutto- kabeljauw-pakketjes er bovenop. Serveer direct en geniet!

 

Hartige galette met champignons

Ingrediënten:

1 Straight Away wrap

1 el roomkaas light naturel/kruiden

150 g champignons, in plakjes

5 kleine trostomaatjes

1 el olijfolie

Bieslook, fijngehakt

Tijm, blaadjes gerist

Peper en zout


Bereidingswijze:

Bak in een pan met een eetlepel olijfolie de champignons met een beetje peper en zout in circa 5 minuten bruin en gaar. Besmeer de Straight Away wrap met de roomkaas en voeg de champignons toe. Garneer met wat tijm en bieslook en klap de wrap aan vier zijden dicht. Serveer met de tomaatjes.Bereidingswijze:

Bak in een pan met een eetlepel olijfolie de champignons met een beetje peper en zout in circa 5 minuten bruin en gaar. Besmeer de Straight Away wrap met de roomkaas en voeg de champignons toe. Garneer met wat tijm en bieslook en klap de wrap aan vier zijden dicht. Serveer met de tomaatjes.

Romige pasta met zalm, broccoli en prei

 
Ingrediënten:

1 zakje Straight Away fusilli

40-50 g zalmfilet in stukjes

100 g broccoli in roosjes

50 g prei in stukjes

¼ ui, gesnipperd

1 el olijfolie

1 el roomkaas kruiden light

Peper

Zout

 

Bereidingswijze
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Laat de fusilli in het zakje zitten en kook circa 9 minuten. Kook de laatste 5 minuten de broccoliroosjes mee. Verhit de olijfolie in een wokpan. Fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de prei toe en bak deze even mee. Doe vervolgens de zalm erbij en bak deze 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Giet de fusilli en de broccoli af en doe deze in de wokpan bij de zalm. Warm een minuutje goed door. Zet het vuur uit en voeg de roomkaas toe en roer goed door.

 

Zalm wrap met romige prei

Een heerlijke wrap die in slechts 15 minuten klaar is!

Dit heb je nodig voor 1 persoon

1 Straight Away koolhydraatarme wrap

40-50 g gerookte zalm in stukjes

100 g prei in hele dunne reepjes

1 el roomkaas light

Peper

 

Zo maak je het
Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan bak de prei circa 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de prei uit de pan en meng de roomkaas en de zalm. Breng op smaak met wat peper.

Leg de wrap op een bord. Warm de wrap 20 seconden op in de magnetron. Verdeel het preimengsel eroverheen. Rol de wrap op en serveer direct.

Tip: Gebruik in plaats van gewone light roomkaas, de kruiden roomkaas light voor een lekkere kruidige smaak.

Pokébowl met tonijn en pittige rijst

Recept voor 2 personen.

 

Ingrediënten

2 zakjes Straight Away sojarijst

100 g radijsjes

200 g komkommer

1 avocado

1 blikje tonijn op waterbasis

1 el mayonaise

2 el magere kwark

1-2 tl sambal oelek

 

Dressing

1 el Kikkoman sojasaus

1 el sesamolie

Scheutje citroensap

1 el azijn

 

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Meng met de mayonaise, kwark en de sambal. Verdeel de radijsjes, komkommer, avocado, tonijn en pittige rijst in een hoge kom. Maak een dressing van de sojasaus, sesamolie, het citroensap en de azijn en sprenkel deze over de pokébowl.