• Effectieve Voeding- en Beweeg-advies ❤️
  • Gezond Afvallen - Aankomen en Meer Spiermassa! 💪
  • Altijd Persoonlijke Coaching 🙏
  • Ook Online Mogelijkheden 👈
  • Wij Gaan Verder Waar Andere Stoppen 😍
Altijd GRATIS advies en ondersteuning

Tussendoortjes voor in de Avond: 10 Gezonde Opties

Wanneer de avond aanbreekt en je maag begint te rommelen, sta je voor een uitdaging: wat kun je eten dat lekker is en tegelijkertijd past binnen een gezonde levensstijl, zonder het risico op extra gewichtstoename?

We herkennen allemaal dat verlangen naar iets smakelijks dat tegelijkertijd gezond is.

Onderzoek wijst uit dat laat op de avond eten je pogingen om op gewicht te blijven kan bemoeilijken.

Het kan een uitdaging zijn voor wie gezond wil blijven en hun gewicht onder controle wil houden om de juiste tussendoortjes te selecteren. Vooral wanneer je snel grijpt naar snelle opties zoals uit de snoep/chips-la en kaas/worst uit de koelkast Het merendeel van deze snacks bestaat helaas uit ongezonde keuzes.

Maar wees gerust, er zijn gezonde alternatieven beschikbaar!

Een kleine, voedzame snack van globaal 200 calorieën is doorgaans een goede keuze voor de avond als je echt honger hebt. Sommige snacks bevatten zelfs stoffen die je kunnen helpen om beter te slapen.

In dit artikel delen we 10 gezonde suggesties voor snacks die perfect passen bij dat late uur. Of je nu op zoek bent naar iets om je trek te stillen, je energieniveau te verhogen of om tot rust te komen voor het slapengaan, hier vind je voor elk wat wils."

➀ "Krokante Geroosterde Kikkererwten als Voedzame Snack

Geroosterde kikkererwten zijn een knapperige en eiwitrijke lekkernij die uitstekend past binnen een dieet met weinig koolhydraten. Ze zijn tevens een bron van vezels, ijzer en foliumzuur. Voor dit gezonde tussendoortje rooster je gekookte kikkererwten in de oven, op smaak gebracht met jouw favoriete kruiden. Een portie van zo'n 30 gram geroosterde kikkererwten biedt een bevredigende, knapperige snack die je helpt om je hongergevoel te verminderen."

 

➁ "Gezonde Avondsnack: Amandelen

Amandelen zijn uitstekende avondsnacks. Ze zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vezels, wat zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. Deze noten bevatten ook vitamine E, magnesium en antioxidanten, waardoor ze een voedzame keuze zijn voor je algehele gezondheid. Een handvol amandelen, ongeveer 30 gram, vormt een ideale portie voor een koolhydraatarme snack." Onderaan dit artikel meer over andere noten.

 

➂ "Klassieke en Voedzame Gevulde Eieren

Gevulde eieren zijn een tijdloze en voedzame snackoptie. Eieren staan bekend als een uitstekende bron van eiwitten en essentiële voedingsstoffen. Om deze lekkernij te maken, halveer je hardgekookte eieren en meng je de dooiers met Griekse yoghurt, mosterd, kruiden of andere smaakvolle ingrediënten. Vervolgens vul je de eiwithelften weer met dit mengsel. Geniet van twee tot drie gevulde eihelften als een perfecte portie voor een smakelijke snack."

 

➃ Donkere Chocolade

Een klein stukje pure chocolade kan een bevredigend einde zijn van je avond. Kies chocolade met minstens 70% cacao om te profiteren van de antioxidanten met een minimale suikerhoeveelheid. Een portie van ongeveer 10 gram volstaat voor een smakelijke, hart-gezonde traktatie.

 

➄ Eiwitreep

Een eiwitreep is een handige en voedzame snack, vooral na het sporten of tijdens een drukke avond.

Kies voor een reep met veel eiwitten en weinig suiker en kunstmatige toevoegingen. Eiwitrepen dragen bij aan spierherstel en houden je langer verzadigd. Een reep van ongeveer 50 gram is een perfecte snack, handig voor onderweg of bij weinig tijd. In onze praktijk hebben we zeer voedzame en super lekkere repen! 

 

➅ Tomaten met Cottage Cheese

Gevulde tomaten met cottage cheese zijn een lichte, verfrissende en eiwitrijke snack voor 's avonds. Snijd de bovenkant van rijpe tomaten af en hol ze voorzichtig uit. Vul ze vervolgens met cottage cheese en kruid met peper, zout en wat verse kruiden zoals basilicum of dille. De combinatie van sappige tomaten met de romige textuur van cottage cheese maakt het een heerlijke en voedzame traktatie. Eén of twee middelgrote tomaten gevuld met cottage cheese vormen een ideale portie voor een gezonde avondsnack.

 

➆ Proteïneshake voor het Slapen

Een proteïneshake voor het slapengaan is een voortreffelijke keuze voor sporters en mensen die gericht zijn op spierherstel en -behoud. Niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook een genot voor de smaakpapillen. Deze shake combineert tropische smaken met een bescheiden 160 calorieën.

Whey proteïne speelt een cruciale rol in het reguleren van de hormonen leptine en ghreline, die verantwoordelijk zijn voor het beheersen van hongergevoelens. Door whey proteïne te gebruiken, kun je deze hormonen in balans houden, wat kan leiden tot een verminderd hongergevoel en een gevoel van voldaanheid. Dit kan bijdragen aan een verbeterde controle over je eetgedrag en portiegrootte . Bovendien bevat melk naast het hoge eiwitgehalte ook tryptofaan, een essentieel aminozuur dat de aanmaak van serotonine en melatonine ondersteunt, wat gunstig is voor een goede nachtrust."

 

Noten worden geprezen vanwege hun smaak en voedingswaarde, en ze bieden een gevarieerde reeks voordelen voor je gezondheid. Of het nu gaat om pistachenoten, pecannoten, hazelnoten of paranoten, elk van deze noten brengt zijn eigen unieke voordelen met zich mee.

 

Pistachenoten zijn niet alleen smaakvol, maar zitten ook boordevol voedingsstoffen zoals vitamine B6, antioxidanten en vezels. Deze noten kunnen helpen bij het verlagen van cholesterolniveaus en dragen bij aan een gezond hart. Voor een voedzame, koolhydraatarme avondsnack is een portie van ongeveer 30 gram pistachenoten perfect.

 

Pecannoten, een andere voedzame keuze, bieden gezonde vetten, mineralen en vezels. Hun antioxidanten beschermen het lichaam tegen schade door vrije radicalen. Een handjevol pecannoten, ongeveer 30 gram, past uitstekend binnen een koolhydraatarm dieet als smakelijke en voedzame avondsnack.

 

Hazelnoten zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, vitamine E en vezels. Ze spelen een rol in het verlagen van het risico op hartziekten en dragen bij aan een gezonde huid. Een portie van 30 gram hazelnoten kan een heerlijke en bevredigende avondsnack zijn.

Laten we de discussie over het onweerstaanbare verlangen naar een avondsnack afsluiten met enkele belangrijke overwegingen.
Als je herhaaldelijk een drang naar avondsnacks ervaart, is het wellicht verstandig om je huidige eetpatroon onder de loep te nemen. Voor 80% van onze cliënten geldt dat zij mogelijk te weinig eten gedurende de dag, wat 's avonds resulteert in een soort 'inhaalslag' voor het lichaam. Dit kan resulteren in een verlangen naar extra energie.

Het voorkomen van deze situatie is mogelijk door middel van persoonlijk voedingsadvies, volledig afgestemd op jouw levensstijl, werk, sport, hobby's, gezinssituatie en andere individuele aspecten.

Indien je hier meer over wilt weten en geïnteresseerd bent in het verkrijgen van gepersonaliseerd voedingsadvies, nodigen wij je graag uit voor een GRATIS adviesgesprek met onze voedingscoach.

Dit gesprek biedt de mogelijkheid om dieper in te gaan op jouw specifieke behoeften en om te ontdekken hoe wij jou kunnen ondersteunen op weg naar een gebalanceerd en gezond eetpatroon.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.