• Effectieve Voeding- en Beweeg-advies ❤️
 • Gezond Afvallen - Aankomen en Meer Spiermassa! 💪
 • Altijd Persoonlijke Coaching 🙏
 • Ook Online Mogelijkheden 👈
 • Wij Gaan Verder Waar Andere Stoppen 😍
Altijd GRATIS advies en ondersteuning

8 oefeningen voor maximale vetverbranding

Als je te midden van alle discussies over trainingsvormen en diëten het overzicht kwijtraakt, ben je niet de enige. De meest effectieve manier om vet te verbranden is nog steeds ervoor te zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Je moet dus altijd starten met een juiste berekening van je "basis-kcal-behoefte" .
Hier kunnen we je bij helpen met onze eigen voedings-app. Om te voorkomen dat je urenlang cardio-oefeningen moet doen, zoek je naar oefeningen die in zo kort mogelijke tijd de meeste calorieën verbranden. Hier zijn de 8 meest effectieve oefeningen:

 1. Squats

Squats zijn een uitstekende oefening waarbij je veel spieren aanspreekt, zoals je bovenbenen, hamstrings, knieën, enkels, billen en heupen. Onderzoek toont aan dat oefeningen die meerdere spieren activeren meer calorieën verbranden dan oefeningen die slechts één spiergroep gebruiken.

 1. Deadlifts

Net als squats zijn deadlifts een complexe oefening waarbij bijna alle spieren in je lichaam betrokken zijn. Een correcte uitvoering is cruciaal om elke spier op de juiste manier te belasten.

 1. Kettlebell Swings

Kettlebell swings zijn explosieve oefeningen die je benen en billen aanspreken en je hartslag snel omhoog brengen. Een 20 minuten durende kettlebell workout kan je hartslag tot wel 93% van je maximale hartslag verhogen, waardoor je tot 20 calorieën per minuut kunt verbranden.

 1. HIIT op Cardio Apparaten

High Intensity Interval Training (HIIT) omvat opeenvolgende intensieve oefeningen die perfect kunnen worden uitgevoerd op cardio-apparaten in de sportschool. Sprinten op een loopband vereist meer energie dan een langzame duurloop, wat betekent dat je meer calorieën kunt verbranden in minder tijd, vooral als je een lichte helling instelt.

 1. Burpees

Burpees zijn een combinatie van een plank, een push-up, een squat en een sprong. Hoewel ze uitdagend zijn, verbranden ze in korte tijd veel calorieën, waardoor ze ideaal zijn voor het stimuleren van je stofwisseling.

 1. Box Squat Jumps

Box squat jumps zijn perfect om de snelle spiervezels in je lichaam te activeren. Snelle spiervezels worden gebruikt voor korte, explosieve bewegingen en verbranden meer calorieën dan langzame spiervezels, die worden gebruikt voor langdurige inspanningen zoals joggen.

 1. Walking Lunges

Walking lunges zijn uitstekend om calorieën te verbranden, vooral als je gewichten toevoegt om de oefening zwaarder te maken. Hoe zwaarder het gewicht, hoe meer energie en calorieën je zult verbranden.

 1. Battle Ropes

Ten slotte, de battle ropes. Deze oefening mag niet ontbreken in de lijst van vetverbrandende oefeningen. Battle ropes versterken niet alleen je schouders, maar ook je core. Probeer verschillende combinaties met de battle ropes om alle delen van je schouders aan te pakken en calorieën te verbranden.

Heb je hulp nodig met deze oefeningen?
Neem dan contact met ons op, 1 van onze Personal Trainers legt je alles piekfijn uit. 

Heb je hulp nodig met het maken van een goed en persoonlijk voedingsplan?
Wij hebben verschillende oplossingen voor je!

Ben je al goed onderweg met trainen en voeding en wil dit inzichtelijk maken?
Wellicht is dit dan een mooie oplossing?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.