• Effectieve Voeding- en Beweeg-advies ❤️
 • Gezond Afvallen - Aankomen en Meer Spiermassa! 💪
 • Altijd Persoonlijke Coaching 🙏
 • Ook Online Mogelijkheden 👈
 • Wij Gaan Verder Waar Andere Stoppen 😍
Altijd GRATIS advies en ondersteuning

Wat is de beste manier om af te vallen?

Wat is de beste manier om af te vallen? De 5 belangrijkste pijlers

De beste manier om af te vallen is niet om een specifiek streng dieet te volgen, maar om enkele simpele regels aan te houden waarbij het afvallen onderdeel wordt van je nieuwe levensstijl. Deze 5 basispijlers vormen een makkelijk houvast om door de bomen het bos nog te zien. Het zal je helpen alle andere dieet-onzin te filteren, zodat jij kan focussen op je resultaat.

 

Pijler 1: Eet zo veel mogelijk onbewerkte voeding

Deze gouden regel mag je gerust boven je bed hangen. Stel je eens voor dat het eten van “onbewerkte voeding” de enige maatstaf zou zijn waar je je aan houdt. Je voedingspatroon zou er ongetwijfeld op vooruit gaan. 

Hoe meer onbewerkte voeding je eet, hoe: 

 • Meer vitamines en mineralen, lekker gezond dus
 • Minder snelle suikers, die je calorieën en cravings bezorgen
 • Minder fastfood, dat ontwikkeld is om je te overeten
 • Meer vezels en verzadigende voeding
 • Meer bruikbare energie om elke dag te stralen
 • Meer water en dus hydratatie, dankzij groenten en fruit, en minder snelle suikers 


Pijler 2: Eet meer gezonde eiwitten en minder koolhydraten

Je zou natuurlijk supergezond kunnen eten, maar toch niet de juiste voedingsmiddelen selecteren. Eet je bijvoorbeeld elke dag een kilogram zoete aardappelen, dan kom je alsnog aan. Of eet je alleen salades, dan heb je altijd honger en sta je in de startblokken van een jo-jo dieet. 

Je macro’s optimaliseren is niet alleen de beste manier om af te vallen, het zorgt bovendien voor een optimale lichaamssamenstelling, gezondheid en energie. 

Eiwitten zorgen voor het behoud van je spiermassa, zijn belangrijk voor talloze lichaamsprocessen en geven je een verzadigend gevoel. Koolhydraten geven je weliswaar energie, maar te veel energie wordt opgeslagen als vet. 

Als eerste algemene richtlijn kan je het beste proberen om wat meer eiwitten te eten en minder koolhydraten. Je hoeft niet alle koolhydraten te schrappen, gewoon stap voor stap minderen. 

Neem dus bijvoorbeeld een stevige portie gevogelte of vis en wees heel karig met het opscheppen van aardappelen, rijst en pasta


Pijler 3: Eet volgens je energiebehoefte, tot je verzadigd bent 

Als je bovenstaande tips wil optimaliseren, dan gebruik je het beste een eetschema. Zo ben je er zeker van dat je de juiste hoeveelheden eiwitten, koolhydraten en vetten binnenkrijgt. Deze 3 macro’s bepalen namelijk je energie-inname. En als die is afgestemd op je energieverbruik, dan val je af. (Deze optie kan je selecteren in onze app.)

Met onze Online Weekschema  haal je al het giswerk uit je “dieet” en ga je planmatig aan de slag. Elke week krijg je eetschema’s op maat toegestuurd, helemaal aangepast aan je persoonlijke energiebehoefte en dieetvoorkeuren (dingen die je niet lust, eetmomenten & allergieën).

 

👉 Meld je hier aan voor eetschema’s op maat

 

Omdat je op een gezonde manier eet volgens je energiebehoefte, zal je waarschijnlijk altijd verzadigd zijn. Mocht je na de maaltijd toch niet verzadigd zijn, kan je 2 dingen proberen: 

Pijler 4: Beweeg en sport vaak en intens 

Met een eetschema op maat weet je dat je altijd eet volgens je energiebehoefte. Maar als je niet beweegt of sport, dan zou je maar heel weinig mogen eten. En de kans is groot dat je spiermassa verliest, waardoor je op lange termijn nog minder “mag” eten om af te vallen. 

De rol van voeding is doorslaggevender dan de rol van beweging. Afvallen zonder sporten kan, maar is dus verre van optimaal. Beweging is bovendien erg gezond. 

Vaak wordt de tip gegeven om wat vaker te bewegen. Met deze pijler willen we je stimuleren om echt heel veel te bewegen. Zet elke dag 10.000 stappen of zelfs meer en ga daarbovenop drie maal per week sporten, waarbij je hartslag echt even de hoogte in gaat. 

Intens sporten kan iedereen! Want voor de ene persoon is intens sporten een waanzinnige les CrossFit, voor de anderen is het misschien een fietstocht van 15 kilometer met hier en daar een helling of wat tegenwind. Je kan meer dan je denkt!  Maar als (extra) sporten/bewegen geen optie is, ook dan kunnen we helpen met afvallen.

Pijler 5: Pas enkel toe wat je wil volhouden

De beste manier om af te vallen is natuurlijk ook doen wat je wil volhouden. Het klinkt simpel, maar zo veel mensen trappen in de val. We gebruiken bewust het woordje “wil” volhouden, en niet “kan” volhouden. Beide zijn belangrijk, maar je wil niet je hele leven tegen je zin leven, met een hoop discipline. Zorg ervoor dat alles wat je toepast, zaken zijn die je wil doen, waar je zin in hebt, waardoor het een nieuwe levensstijl wordt die je met plezier omarmt. 

 • Kies je favoriete groenten bij de maaltijd
 • Eet geen broccoli als je dat niet lekker vindt
 • Ga met de auto naar je werk, als je in de ochtend niet wil zweten. Maar beweeg dan extra op andere momenten. 
 • Ga vooral niet naar de sportschool omdat dat de meest voor de hand liggende oplossing is. Kijk eens op internet welke mogelijkheden er nog zijn in de buurt: badminton, een wandelclubje, danslessen, rugby. Doe het (zogezegd) niet om af te vallen, maar kies wat je echt leuk vindt! 
 • Selecteer eventueel een “guilty pleasure” en kies hoe veel en hoe vaak je dit wil eten. Maak een regel voor jezelf: “Elke 2 maanden ga ik naar de frituur en bestel ik wat ik wil zonder schuldgevoel.” (Doe dit natuurlijk niet elke week, dan zal het niet werken.) 
 • Ben je een ochtendmens? Sport dan in de ochtend. Ben je een avondmens? Sport dan later op de dag en slaap lekker uit.


  Heb je nog vragen? Wil je een gratis advies-gesprek? 
  klik dan hier
   

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.