• Effectieve Voeding- en Beweeg-advies ❤️
  • Gezond Afvallen - Aankomen en Meer Spiermassa! 💪
  • Altijd Persoonlijke Coaching 🙏
  • Ook Online Mogelijkheden 👈
  • Wij Gaan Verder Waar Andere Stoppen 😍
Altijd GRATIS advies en ondersteuning

Keto vs. Koolhydraatarm: Wat is het Verschil?

Het ketogeen dieet en het koolhydraatarme dieet zijn beide razend populair. Beide richten zich op het beperken van koolhydraten om schommelingen in de bloedsuikerspiegel te verminderen, vetverbranding te stimuleren en gewichtsverlies te bevorderen. Maar wat onderscheidt deze twee diëten eigenlijk? En waar moet je op letten als je voor koolhydraatarm of ketogeen kiest? Hier zijn de ins en outs.


Keto en Koolhydraatarm in een Notendop

Een dieet is grofweg koolhydraatarm als je globaal minder dan 130 gram koolhydraten per dag consumeert. Ga je nog verder, tot maximaal 50 gram koolhydraten per dag, dan bevind je je op een ketogeen dieet. Kort gezegd is ketogeen een strengere vorm van koolhydraatarm en is voor veel mensen geen oplossing voor de lange termijn.


Over Koolhydraten

Koolhydraten, een van de drie macronutriënten, geven energie en zitten vooral in producten zoals pasta, brood, rijst en aardappelen. Ons reguliere dieet bevat doorgaans zo'n 55-60% koolhydraten. Deze worden omgezet in glucose, wat pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Het lichaam verkiest koolhydraatverbranding boven vetverbranding vanwege snelheid en efficiëntie.


Waarom Koolhydraatarm of Ketogeen?

Koolhydraatarm eten vermindert bloedsuikerpieken en dwingt het lichaam meer vetten te verbranden voor energie. Bij het ketogeen dieet gaat het een stapje verder, waar het lichaam ketonen produceert voor energie. Mensen op een ketogeen dieet ervaren vaak verbeterde concentratie, minder honger, stabielere bloedsuikerspiegel en gewichtsverlies. Maar het is lastig op de lange termijn en kan resulteren in voedingstekorten.


Welk Dieet Past Bij Jou?

Of je koolhydraatarm of ketogeen moet gaan, hangt af van je voorkeuren en situatie. Als je van boterhammen en fruit houdt, kan koolhydraatarm al een grote stap zijn.
Overleg dit eens met onze voedingscoach, vooral als er medische redenen zijn om deze diëten te vermijden.

Maak een afspraak voor een GRATIS en VRIJBLIJVEND persoonlijk advies!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.