• Effectieve Voeding- en Beweeg-advies ❤️
 • Gezond Afvallen - Aankomen en Meer Spiermassa! 💪
 • Altijd Persoonlijke Coaching 🙏
 • Ook Online Mogelijkheden 👈
 • Wij Gaan Verder Waar Andere Stoppen 😍
Altijd GRATIS advies en ondersteuning

"Verborgen calorieën: Ontdek waarom je nog steeds niet afvalt"

Als je aan het afvallen bent, kan het frustrerend zijn om te ontdekken dat je nog steeds niet de gewenste resultaten behaalt, ondanks het feit dat je je aan een dieet houdt en regelmatig sport. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat je te veel verborgen calorieën consumeert, wat betekent dat je meer calorieën binnenkrijgt dan je denkt. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende bronnen van verborgen calorieën en hoe je ze kunt vermijden.

 1. Frisdrank en sap
  Frisdrank en sap bevatten vaak veel suiker en zijn rijk aan calorieën. Het kan dus gemakkelijk zijn om ongemerkt veel calorieën binnen te krijgen door deze drankjes te consumeren. Kies in plaats daarvan voor water, thee of zwarte koffie om gehydrateerd te blijven zonder extra calorieën.

 2. Verborgen vetten
  Sommige voedingsmiddelen, zoals sauzen, dressings, spreads en toppings, kunnen verborgen vetten bevatten die bijdragen aan het caloriegehalte van je maaltijd. Kies in plaats daarvan voor verse kruiden, specerijen, citroensap of azijn als smaakmakers om de calorieën te verminderen.

 3. Snacks
  Tussendoortjes kunnen vaak veel calorieën bevatten, vooral als je kiest voor bewerkte snacks zoals chips, koekjes en snoep. Probeer in plaats daarvan te kiezen voor gezondere opties zoals fruit, groenten of noten.

 4. Portiegrootte
  Het is gemakkelijk om de portiegrootte te overschatten en daardoor meer calorieën binnen te krijgen dan je denkt. Gebruik een keukenweegschaal of maatbeker om nauwkeuriger de portiegrootte te bepalen en vermijd het eten van grote porties.

 5. Alcohol
  Alcohol kan ook bijdragen aan het caloriegehalte van je dieet. Een glas wijn bevat bijvoorbeeld ongeveer 120 calorieën. Beperk daarom de hoeveelheid alcohol die je drinkt of vermijd het helemaal als je probeert af te vallen.

Als je moeite hebt om af te vallen, kan het handig zijn om de bronnen van verborgen calorieën in je dieet te herkennen en aan te pakken. Door bewuster te zijn van wat je eet en drinkt, kun je beter controle houden over je calorie-inname en je gewichtsverliesdoelen bereiken.

Uiteraard kunnen wij je op weg helpen met onze oplossingen.
Tijdens een GRATIS adviesgesprek nemen we onze oplossingen door en bepalen we samen welke oplossing het beste bij je past.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.